Ajalugu

1986

E&T osanikud alustasid valguse alal tegutsemist aastal 1986. Siis oli meie ärinimi ET, 1991 asutati aktsiaselts E&T ning alates 1997 jätkame osaühing E&T -na.

1980ndatel tegutsesime peamiselt bändikontsertide, -tuuride ja festivalide valgusega. Sel ajal olid suurimateks tellijateks ansamblid “Seitsmes Meel”, “Gunnar Grapsi Grupp”, “Mahavok”, “Ultima Thule”, festivalidest “Tartu Muusikapäevad”, “Noortemuusa”, “Kaiu rock – laager” jpt.

90ndad

1990-datel suurenes oluliselt discode osakaal. Suurimateks tellijateks kunagine kooperatiiv “Ajax”, Urmas Vaino ja Tambet Mumma oma koolidiskode projektiga, mitmed diskofestivalid nagu “Saaremaa Diskopäevad”, “Karsummer” Haapsalus, samuti mitmed ühekordsed suurüritused Tallinnas ja Tartus. Algasid ka meie esimesed suuremad teatriprojektid nagu rock – ooper “Hing ja iha” ja “Haapsalu legend” Valge daami päevade raames (mida teenindame tänaseni). Samas arendasime mitme aasta vältel lihtsamate seadmete tootmistegevust. Seoses odava Hiina kauba pealetungi – ja professionaalse turu tõusvate nõudmistega läksime tootmiselt üle Euroopa tootjate esindamisele ning asusime tänapäevastama rendiseadmete parki. Teostasime valgustehnika paigaldustöid kümnetel objektidel, millistest esimesed olid näiteks: Laeva kultuurimaja, klubi “XL” “Olümpia” hotellis ja klubi “Africa” Haapsalus. Nüüdseks oleme paigaldanud valguse kümnetel objektidel, sealhulgas ka klubi “Dekoltee” (esimene variant), “Eesti Kontserdi” saal Tallinnas ning “Vanemuise” kontserdimaja Tartus. Paigaldustegevus jätkub tänaseni.

Samal ajal alustasime koostööd firmaga Luxter, kellega koos teostasime mitmeid ühiseid rendi– ja teenindusprojekte, millest üks suuremaid oli Rock Summer.

2000 kuni tänaseni

2000-ndatel lisandusid kergemuusikaüritustele Saaremaa Ooperipäevad ja Birgitta Festival. Oluliselt on laienenud teenuse osutamine messidel ja firmapidudel. Rendime tehnikat ka teistele rendifirmadele nagu näiteks Event Center, RGB, Eventech ja Xell Light. Ühinesime firmaga Valgusemeister. Tänaseks esindame kõige kõrgekvaliteedilisemaid tootjaid (Robe, Chamsys, Swisson) ning pakume müügiks ja rendiks parimat tehnoloogiat sisaldavaid seadmeid. 2011 viisime läbi suure tarne Türi Kultuurimajale, mis on hetkel üks moodsaima valgustehnikaga varustatud kultuurikeskusi. 2012 võitsime Kultuuriministeeriumi keskkonnasäästule orienteeritud valgustehnikahanke ning tarnisime ligi 500 liikuvpead kokku kaheksale Eesti teatrile.