Pood

Bakteritsiidne UVC-lamp

108.00 

UVC-lambi kiirgust peetakse üheks tõhusaimaks steriliseerimise vahendiks, mis on juba palju aastaid olnud kasutusel haiglates ja mikrobioloogialaborites, aga ka näiteks toiduainetetööstustes. UVC-lambi kasutamisel  hävinevad õhus ja pindadel olevad mikroorganismid.

Üha suurenev vajadus vältida haigestumisi, mis on põhjustatud ohtlike viiruste ja bakterite leviku tõttu, on toonud UVC-lambid ka kodu- ja kontorikasutusse.

Mini UVC-lamp on väike ja mugav, mida saab vajadusel kaasa võtta.

 

Vaata allpool olevat lisainfot.

 

Kategooriad: ,

Toote näitajad:

  • Toote nimetus: UVC-desinfitseerimislamp

  • Tarbitav võimsus: 15W

  • UVC lainepikkus: 254nm

  • Tööpingepinge: 200-240V

  • Toote suurus (mm): 253

  •  Ettevaatusabinõud
    • Desinfitseerimislambi kasutamisel on rangelt keelatud  vaadata otse UVC-lampi, et vältida silmade põletust.
    • Desinfitseerimislambi kasutamisel tuleb vältida otsest kiirgust inimese kehale, võib põhjustada naha põletust.
    • Paigaldage lamp korralikult. Hoidke lampi, ka väljalülitatud olekus, lastele kättesaamatus kohas.
    • UVC-kiirgusel on tappev efekt orgaanilistele rakkudele. Seetõttu, vältige kiirguse pikaajalist kokkupuudet koduloomade ja taimedega.
    • Kui ruumis on väärtuslikke maale, siis rakendage vastavaid abinõusid, et ennetada nende oksüdatsiooni ja värvikaotust pikaajalise UVC-kiirguse tõttu.
    • Ärge kasutage desinfitseerimislampi valgusallikana. Samuti ei ole soovitatav UVC lampi hoida pikalt töös. Desinfitseerige mõõdukalt.
    • Peale ruumi desinfitseerimist avage aknad ja tuulutage tuba.
    • Lambi korrasoleku kontrollimiseks kandke UV kaitsega prille, silma sarvkesta kahjustuste vältimiseks.

Kasutusjuhised:

  • Peale desinfitseerimist tuulutada tuba vähemalt 30min, enne kui ruumi uuesti siseneda;

  • Kohene väljalülitamine: Vajutage lülitit, et seade välja lülitada. Eemaldage juhe vooluvõrgust, kui seade ei ole tihti kasutuses.

Desinfitseerimise meetod

  • Desinfitseerimise aeg: Õhu desinfitseerimise aeg peaks jääma 30 – 60 minuti vahele ja seda ei tohiks teha pikemalt.

  • Kiiritatav ala: Kui kasutate seadet esemete desinfitseerimiseks, jätke eseme ja lambi vahele 1m.

  • Elusolendite läheduses mitte kasutada.

  • Desinfitseerimise tihedus: Normaalsetel asjaoludel on soovitatav sooritada desinfitseerimist kaks korda nädalas tavalistes eluruumides. Desinfitseerimise tihedust võib tõsta vastavalt vajadusele.

  • Seadme töötamise keskkond: Parima tulemuse saavutamiseks hoidke desinfitseerimise ajal aknad ja uksed suletuna.

  • Seadme hooldamine: Enne desinfitseerimist tuleb hoolikalt eemaldada tolm, mis võib olla kinnitunud lambi tuubi pinnale. Üldiselt, tuleks seadet puhastada iga kahe nädala tagant, kui lamp on pidevalt kasutuses. Kui leiad tolmu või õli lambi pinnalt, pühi see koheselt, et hoida lamp puhas ja läbipaistev.

  • Pikendatud kasutusaeg: Kui õhuniiskus on kõrge või õhutemperatuur on madalam kui 20°C, või kõrgem kui 40°C, siis desinfitseerimise aega võib pikendada või desinfitseerida mitu korda.

Rakendusala

  • Ultraviolettkiirgusega desinfitseerimine on laialdaselt kasutuses. Peamiselt tapab see bakteriaalseid algeid, spoore, mükobaktereid, koroonaviiruseid, seeni, riketsiaid (rakusisesed mikroobid), klamüüdiat jne. Kõiki pindu, vett ja õhku, mis on reostatud eelmainitud organismide poolt võib desinfitseerida ultraviolettkiirgusega.

  • Haigla tööruumide steriliseerimine; eelnev desinfitseerimine, et ennetada patsiendi haigestumist.

  • Palatite steriliseerimine: lastepalatid, sünnitus- ja günekoloogiapalatid, nakkuspalatid jne.

  • Igapäevane kodude desinfitseerimine (tubade, vannitubade, köökide, riiete, köögikappide, keldrite jne desinfitseerimine ja steriliseerimine). Eriti sobilik kasutada vihmastel või pilvistel päevadel.

  • Tehases kasutusel: aseptiline tööruum, toidu töötlemise tööruum toiduainetetehases jne.

  • Kooli klassiruumid , et ennetada nakkuste levikut ja vähendada haigestumust.

  • Kasutus avalikus ruumis; sobiliku arvu lampide paigaldamiselventilatsiooni- süsteemidesse aitab jõuda steriliseeritud õhul ruumi, et ennetada nakkuste levikut.

  • Piima- ja veinitööstustes, pagaritöökodades, toidu töötlemis tööstustes jne.

Tõrkeotsing:

  • Kui UVC- lamp ei lülitu põlema, kontrolli järgnevat:

  • Esmalt tee kindlaks, et toitepistik on vooluvõrgust väljas ja et seade on välja lülitatud;

  • Peale seadme väljalülitamist raputa lambi allosa, et kindlaks teha, kas tuubi hoidik logiseb – on lõdvalt kinni. Kinnitamiseks ja korraliku kontakti saamiseks vajuta lambi tuubi hoidikut tugevalt alla.